HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
Példa alcím


HÍREK 


MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE


A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete szeretettel meghívja rendes tagjait éves közgyűlésére.


Időpont: 2024.06.07., péntek, 17:00 óra. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, az ismételt közgyűlés időpontja 2024.06.07. 17:30 óra.


Helyszín: Budapest 1082 Vajdahunyad utca 50-54.,6.emelet (A bejáratnál elhelyezett tableten az I.Schoeder irodát kell kiválasztani, a kapott QR kóddal lehet belépni). A közgyűlés helyszínének befogadóképessége miatt kérünk szépen minden érintettet, hogy részvételi szándékukat jelezzék a bajcsy35@gmail.com email címen, 2024.06.01.-ig.


A közgyűlés napirendi pontjai:

2023 év pénzügyi beszámolója
Jelenlegi elnök, Fábos Timea lemondása.
Új elnök és elnökségi tagok megválasztása.

Jelöltek: elnök: Lantos Júlia, elnökségi tagok: Palágyi Krisztina és Szabó Tamás. (Mellékletben csatolva az új tisztségviselők bemutatkozása)

Új tisztségviselők jövőbeli terveinek ismertetése.

Melléklet: 

Új tisztségviselők bemutatkozása:

Lantos Júlia, elnök jelölt:

Lantos Júlia vagyok, 55 éves könyvszerkesztő-korrektor. Gyerekkoromban lassan romlott a hallásom, és 16 éves korom óta értő hallás nélkül éltem hallókészülékkel. 48 évesen tudtam csak meg, hogy alkalmas vagyok az implantra. Azóta teljesen megváltozott az életem, kiteljesedett, megújult. A MACIE-ban egy remek csapatot ismertem meg, őszinte, egymást segítő embereket. Az Egyesület elnökeként fő célom az eddigi vívmányok megőrzése, a CI minél szélesebb körben való megismertetése, és mind a gyerekeknél, mind a felnőtteknél a közösség erősítése, építése. Szívügyem még a felnőtt rehabilitáció megoldása. Volt magyar szakosként Szabó Lőrinc soraival zárom bemutatkozásom: Alszik a hóban a hegy, a völgy, hallgat az erdő, hallgat a föld. Egyszerre mégis rezzen a táj: hármat fütyül egy kis madár. Nyissunk mi is, hadd ismerje meg minél több ember ezt a csodát!

Palágyi Krisztina, elnökségi tag jelölt:

Palágyi Krisztina vagyok, két siket, kétoldali implantátummal halló gyermek édesanyja. Az elmúlt évek nagy kihívást és megpróbáltatást jelentettek az egész családnak a hallássérüléssel, és a műtétekkel kapcsolatos teendők, izgalmak kapcsán. Ebben a csoportban rengeteg segítséget, tanácsot kaptunk. A lelki támogatás és biztatás nagyon sokat jelentett. Barátokat szereztünk. Úgy érzem, hogy mindenkinek nagyon fontos ez a csoport, és szeretnénk, ha tovább tudna működni. Szeretnénk, ha a szülők és a gyerekek tudnának időnként találkozni, tapasztalatot cserélni, tanulni egymástól, vagy egyszerűen csak meghallgatni a másikat, egy jót kikapcsolódni. MACIE elnökségi tagként én ebben szeretnék segíteni. Jó volna, ha továbbra is olyan csoport lennénk, ahol mindenki bátran fordulhat segítségért, elmondhatja az ötleteit, javaslatait, igényeit, és támogató közegre talál.

[❤️]


Szabó Tamás, elnökségi tag jelölt:

Szabó Tamás vagyok, 53 éves mérnöktanár. Nős, két felnőtt fiú apja, egy kisvárosi szakiskola oktatójaként a hegesztés rejtelmeit tanítom 12 éve. 6 éves koromban lettem nagyothalló, 50 éves koromra vesztettem el teljesen a hallásomat. Mindkét oldalra megkaptam az implantátumot, ennek köszönhetően sztereóban élvezem a hangokat. A MACIE elnökségi tagjaként ha megválasztanak, sokmindent írhatnék arról hogy mit szeretnék elvégezni, tenni az egyesületért. Ehelyett egy mottóval fogalmazom meg jövőbeni tevékenységemet: ”Ha valaki segít neked, miközben ő is küzd, az nem segítség, hanem szeretet.”

Hosszú idő után újra elindultak az Advance Bionics cochleáris implantátum műtétek a SOTE Budapesti Fül-Orr-Gége Klinikán.

3 ével ezelőtt kezdődtek az AB műtétek Magyarországon a Pécsi Tudományegyetemen a 2000-es évek eleje után. Több sikeres műtét és elégedett páciens után elmondhatjuk, hogy a világban már bejáratott, sikeres technológia itthon is elégedetté teszi a sebészeket, audiológusokat és sikerrel segíti a nagyothallókat.

A sikersorozat folytatásaként Prof. Dr. Tamás László, a SOTE Fül-Orr-Gége Klinika igazgatója szintén elindította az Advance Bionics implantátumok rendszeres beültetését. Az Advance Bionics Ultra 3 D implantátum és a Naida Q90-es típusú hangprocesszor reméljük itt is kimagasló eredményeket fog elérni. A több kiegészítő specialitás (ingyenes ellenoldali hallókészülék, vagy Cross rendszer; streamelő készülék stb.) eredményeként bízunk benne, hogy elégedett nagyothallók sora fog a klinikáról távozni. A klinika kiváló kollégái, a sebészek, audiológusok, fizikus és beszédterapeuta kollégák munkája biztosítja a sikeres végeredményeket.

Ezzel az Advanced Bionics implantátumok Pécs után egy újabb nagy implantátum centrumban is elérhetőek. Az országos elérhetőség nagyot lépett előre. Nem kell a Budapestieknek, vagy a környéken élőknek elutazniuk egy műtét miatt.

Bővebb információért keresse a cég weboldalait: www.audiorex.hu    www.advancedbionics.comKÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

A FARSANGI MULATSÁG most megkezdődik!

Ide gyűljön minden Implantos APRAJA - NAGYJA:


Budatest VIII., kerület Szigony utca 36. 

SE Fül-Orr-Gégészeti Klinika Előadótermébe

2020. január 31. PÉNTEK 17.00-20.00


Részletes programért KLIKK az alábbi linkre!


Meghívó


A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2018. november 15-én (csütörtökön) 17 órakor tartja közgyűlését az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karán (1097 Budapest, Ecseri út 3.), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:15.
A közgyűlés témái: 2017-es beszámoló, GDPR adatvédelmi szabályzat bevezetése, programok, egyebek.
Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: info@macie.hu
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


33. Spar Budapest Maraton

Az egyesület életében első alkalommal állt rajthoz 4 lelkes futó a MACIE színeiben, hogy váltóban lefussák a 42 km-es távot. A csapat 3 óra 30 perc alatt teljesítette a maratoni távot, s a 69. helyen végzett a több, mint 1000 induló között.


Megjelent Prof. Gerlinger Imre könyve, melyet szegeden mutattak be a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 45. Kongresszusán, Szegeden 

Bővebb információért kérjük kattintson az alábbi képre!Ritka betegség után adták vissza egy paciens hallását a pécsi Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán!

A riport az alábbi linken tekinthető meg:
ÚJRA ITT A NYÁR! Idén is lesz nyári tábor a cochleáris implantált gyerekek részére. A jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva tölthető le. További információ és felvilgosítás: 06-20-244-80-41 vagy drnemethadri@gmail.com


Megjelent az EURO-CIU decemberi hírlevele, amely az alábbi linken olvasható:


A brit EAR FOUNDATION szervezésében SPEND2SAVE (Költéssel a spórolásért) címmel nemzetközi kampány indult, melyben a felnőttkori hallásvesztésre hívják fel a figyelmet a szakemberek. Mint az EURO-CIU tagszervezete a kezdeményezéshez a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete is csatlakozott. A kampány magyar nyelvű brossúrája az alábbi linken tekinthető meg. Terveink szerint 2018-ban több hazai programmal kapcsolódunk majd a kampányhoz.


MACIE10 - jubileumi konferencia

Fővédnök: Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár

2017. október 26., József Attila Színház, Budapest

További információért kérjük klikkeljen az alábbi linkre!


VÁLTOZÁS!

A július 6-ra meghirdetett közgyűlés helyszíne változott. Az új helyszín: Art Cinema + Cafe (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)


MEGHÍVÓ

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2017. július 6-án (csütörtökön) 17 órakor tartja közgyűlését az Akvárium Klubban (Budapest, Erzsébet tér), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:30.

A közgyűlés témái: beszámoló az EURO-CIU 2017-es konferenciáról, pénzügyi beszámoló elfogadása, CI biztosítás ismertetése és a MACIE 10 éves jubileumi konferenciája, mely ősszel kerül megrendezésre.

Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: info@macie.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Ismét van Cochlear CI beállítás a budapesti klinikán! Bővebb információ az alábbi mellékletben:


AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET (WHO) AKCIÓTERVE A SIKETSÉG ÉS A HALLÁSKÁROSODÁS VILÁGSZINTŰ MEGELŐZÉSÉRE

​Május 31-én tartotta közgyűlését az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, melyen maximális támogatását adta azon döntéshez, melynek értelmében kidolgoznak egy, a hallás egészségével foglalkozó akciótervet, és elismerik a halláskárosodás globális szintű megelőzésének és hatékony kezelésének fontosságát. További információ a letölthető dokumentumban olvasható.


Elkészült a 23 ország 31 szervezetét tömörítő EURO-CIU éves jelentése, mely az alábbi linket érhető el.

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2011-óta tagja az európai ernyő szervezetnek.


MAGYAR ALELNÖKÖT VÁLASZTOTT AZ EURO-CIU KÖZGYŰLÉSE HELSINKIBEN

Szombaton az éves közgyűléssel zárult az idei EURO-CIU konferencia és közgyűlés, melyet idén Helsinkiben rendeztek meg.
Az EURO-CIU az európai cochleáris implantáltak nemzeti egyesületeit (mint amilyen a MACIE) tömörítő európai ernyőszervezet, melynek 21 országból 31 tagszervezete van és mintegy 150.000 érintett érdekeit képviseli európai szinten. (A 2014-es konferencia és közgyűlés Budapesten került megrendezére a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületének szervezésében.) 

A szombati közgyűlés kiemelkedően fontos volt, mivel az EURO-CIU egyik alelnöke és titkára lemondott, mert nem tudták már vállalni a megbizatásukat, s helyettük újakat kellett választani a tagországok jelen lévő képviselőinek.

Nagy öröm a számunkra, hogy a közgyűlés egyhangúan megválasztotta alelnöknek Bonecz Ervint, (Egyesületünk elnökét), titkárnak pedig Beatrice Cusmai-t az olasz CI-s szervezet, az AGUAV munkatársát.


EURO-CIU Symposium and General Assembly, 2017. április 20-22. Helsinki


IDÉN IS ERZSÉBET TÁBOR!

2017. augusztus 13-18. Bővebb információ az alábbi letölthető dokumentumban:

A jelentkezéshez szükséges dokumentum az alábbi két linken érhető el:

Kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatokat az alábbi e-mail címre küldjék el: drnemethadri@gmail.com


Debreceni Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Napok - 2017. január 26–28.

A rendezvényen kiállítási standdal leszünk jelen, valamint január 27-én przentációnkkal gazdagítjuk a programot.


ROADSHOW - Szolnok, december 1.


XXVII. Országos Szülésznő - Védődnő - Gyermekápoló Konferencia

Semmelweis Egyetem, Budapest, november 24-25.

Az eseményen prezentációt tartununk az újszülött kori hallásszűrésről és a cochleáris implantációról.


MEGHÍVÓ

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2016. november 25-én (péntek) 17 órakor tartja közgyűlését az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán (1097 Budapest, Ecseri út 3.), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:30.

A közgyűlés témái: beszámoló az EURO-CIU konferenciáról, a road showról és haza szakmai konferenciákról, elnökségi tag megválasztása, jövő évi programtervezet és stratégia ismertetése.

Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: titkarsag@macie.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


ROADSHOW - Szombathely, november 23.


ROADSHOW - Szolnok, november 10.


ROADSHOW - Tatabánya, október 25.


ROADSHOW - Szeged, október 21.


ROADSHOW - ​Debrecen, október 14.


FELHÍVÁS
Egyik elnökségi tagunk egyéb elfoglaltságai miatt lemond tisztségéről, s helyette keresünk olyan agilis, csapatmunkában együttműködni tudó tagot, aki az egyesület életét valamilyen formában előre tudja vinni. Rövid motivációs leveleket és a jelentkezést az info@macie.hu címre várjuk 2016. október 30.


Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 44. Kongresszusa
MFOE Audiológiai Szekciójának 53. Vándorgyűlése

Október 6-9. Szeged, Egyetemi Központ

Az eseményen kiállítása standdal leszünk jelen, valamint pénteken prezentációt tartunk az egyesület munkájáról és elért eredményeiről.


Leveraging the European Accessibility Act to promote change Conference

Június 22. Brüsszel – EESC (European Economic and Social Committee)


ROADSHOW - Békéscsaba, június 6.


CSALÁDI ÉS GYEREKNAP - június 4., Monor, Pincefalu


ROADSHOW - Veszprém, május 30.

A Magyar Védőnők Egyesülete által szervezett továbbképző roadshow következő állomása Veszprém. A nap folyamán prezentációt tartunk az újszülöttkori hallásszűrésről és bemutatjuk egyesületünket, céljainkat.


Házi Gyermekorvosok Konferenciája - Siófok, május 27-28-29., Hotel Azúr

Idén első alkalommal veszünk részt a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) éves nagy konferenciáján, melyre 550 gyermekorvos regisztrálta magát az ország minden részéből. Május 27-én elnökünk Bonecz Ervin prezentációt tart egyesületünk munkájáról, és többek között felhívja a figyelmet az újszülöttkori objektív hallásszűrésre és a január 1-től érvényben lévő új protokollra.  


ROADSHOW - Szekszárd, május 26.


ROADSHOW - Salgótarján, május 6.


ÚJ FORGALMAZÓJA VAN AZ ADVANCED BIONICS COCHLEÁRIS IMPLANTÁTUMOKNAK

Április 1-től az Audiorex Kft. az Advanced Bionics cochleáris implantátumainak hivatalos magyarországi képviselete és szervíze. Elérhetőség: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 15., Telefon: 06 30 339 6695, e-mail: varadi@audiorex.hu e-mail címen.


ROADSHOW - Kecskemét, április 29.


Protone Audio Kft. közleménye

Tájékoztatásul  értesítünk mindenkit, hogy 2016. áprilisától a svájci székhelyű  Advanced Bionics (AB) cochleáris implantátumok hazai képviseletét már nem a Protone Audio Kft. látja el. Az AB további szándékairól nincs információnk. Ígéretet kaptunk a páciensek, szakemberek és egyéb érintettek megfelelő tájékoztatásról. A folyamatban lévő javításokat, pótlásokat ellátjuk. Tisztelettel: Garai András, ügyvezető


INTERJÚ A KOSSUTH RÁDIÓBAN - április 20., 16:10-16:40

A cochleáris implantáció lesz a fő témája a Kossuth Rádió Közelről című műsorában. Interjúkat hallhatnak külföldi implantált gyerekek szüleivel, valamint felnőtt implantáltakkal, akik részt vettek a múlt heti EURO-CIU konferencián. A stúdióban Bonecz Ervin, egyesületünk elnöke válaszol majd a műsorvezető kérdéseire. A műsor az alábbi linken hallgatható meg: https://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2016-04-20


ROADSHOW - Zalaegerszeg, április 20.


EURO-CIU, április 15-16., Varese, Olaszország

Április 15-16-án került megrendezésre az idei EURO-CIU (Európai Cochleáris Implantáltak Uniója) konferencia és közgyűlés az olaszországi Vareseben, amely nem csak a rendezvénynek volt tökéletes helyszíne, hanem itt található az egyik kiemelkedő cochleáris implantációs centrum Olaszországban és Európában is. A rendezvényen számos tudományos és tapasztalati előadást hallhattunk a témában. A konferenciának komoly magyar vonatkozása is volt: Benyovszky Anita: Péterke hallani fog című mesekönyvének angol és német nyelvű verzióját Bonecz Ervin egyesületi elnök prezentálta a küldötteknek. A rendezvényen részt vett a közmédia (MTVA) egyik riportere/tudósítója is, aki számos interjút készített a konferencia részvevőivel, többek között Teresa Amat EURO-CIU elnökkel is. Az interjúk a Kossuth Rádión lesznek hallhatók különböző időpontokban.


ORSZÁGOS ROADSHOW

A Magyar Védőnők Egyesületével együttműködve márciusban egy nagyszabású országos roadshowra indulunk, melynek 20 állomása lesz az ország számos pontján. Az első állomás március 4-e, Debrecen.
A rendezvényeken az újszülöttkori hallásszűrést és cochleáris implantációt fogjuk népszerűsíteni és objektív tájékoztatást adni minden érdeklődőnek. A roadshowt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, együttműködő szakmai partnerünk pedig a brit Otodynamics hallásszűrő berendezések forgalmazója, az Andromed Medical Kft. A partnereknek ezúton is köszönjük a támogatást és az együttműködést! A roadshow eseményeiről folyamatosan hírt fogunk adni.

MACIE 

Magnet Bank

16200137-18528594

Adószám: 18262847-1-13 


Fórum 


Támogatók/Partnerek