HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
Példa alcím

HÍREK 

Hosszú idő után újra elindultak az Advance Bionics cochleáris implantátum műtétek a SOTE Budapesti Fül-Orr-Gége Klinikán.

3 ével ezelőtt kezdődtek az AB műtétek Magyarországon a Pécsi Tudományegyetemen a 2000-es évek eleje után. Több sikeres műtét és elégedett páciens után elmondhatjuk, hogy a világban már bejáratott, sikeres technológia itthon is elégedetté teszi a sebészeket, audiológusokat és sikerrel segíti a nagyothallókat.

A sikersorozat folytatásaként Prof. Dr. Tamás László, a SOTE Fül-Orr-Gége Klinika igazgatója szintén elindította az Advance Bionics implantátumok rendszeres beültetését. Az Advance Bionics Ultra 3 D implantátum és a Naida Q90-es típusú hangprocesszor reméljük itt is kimagasló eredményeket fog elérni. A több kiegészítő specialitás (ingyenes ellenoldali hallókészülék, vagy Cross rendszer; streamelő készülék stb.) eredményeként bízunk benne, hogy elégedett nagyothallók sora fog a klinikáról távozni. A klinika kiváló kollégái, a sebészek, audiológusok, fizikus és beszédterapeuta kollégák munkája biztosítja a sikeres végeredményeket.

Ezzel az Advanced Bionics implantátumok Pécs után egy újabb nagy implantátum centrumban is elérhetőek. Az országos elérhetőség nagyot lépett előre. Nem kell a Budapestieknek, vagy a környéken élőknek elutazniuk egy műtét miatt.

Bővebb információért keresse a cég weboldalait: www.audiorex.hu    www.advancedbionics.comKÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

A FARSANGI MULATSÁG most megkezdődik!

Ide gyűljön minden Implantos APRAJA - NAGYJA:


Budatest VIII., kerület Szigony utca 36. 

SE Fül-Orr-Gégészeti Klinika Előadótermébe

2020. január 31. PÉNTEK 17.00-20.00


Részletes programért KLIKK az alábbi linkre!


Meghívó


A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2018. november 15-én (csütörtökön) 17 órakor tartja közgyűlését az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karán (1097 Budapest, Ecseri út 3.), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:15.
A közgyűlés témái: 2017-es beszámoló, GDPR adatvédelmi szabályzat bevezetése, programok, egyebek.
Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: info@macie.hu
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


33. Spar Budapest Maraton

Az egyesület életében első alkalommal állt rajthoz 4 lelkes futó a MACIE színeiben, hogy váltóban lefussák a 42 km-es távot. A csapat 3 óra 30 perc alatt teljesítette a maratoni távot, s a 69. helyen végzett a több, mint 1000 induló között.


Megjelent Prof. Gerlinger Imre könyve, melyet szegeden mutattak be a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 45. Kongresszusán, Szegeden 

Bővebb információért kérjük kattintson az alábbi képre!Ritka betegség után adták vissza egy paciens hallását a pécsi Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán!

A riport az alábbi linken tekinthető meg:
ÚJRA ITT A NYÁR! Idén is lesz nyári tábor a cochleáris implantált gyerekek részére. A jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva tölthető le. További információ és felvilgosítás: 06-20-244-80-41 vagy drnemethadri@gmail.com


Megjelent az EURO-CIU decemberi hírlevele, amely az alábbi linken olvasható:


A brit EAR FOUNDATION szervezésében SPEND2SAVE (Költéssel a spórolásért) címmel nemzetközi kampány indult, melyben a felnőttkori hallásvesztésre hívják fel a figyelmet a szakemberek. Mint az EURO-CIU tagszervezete a kezdeményezéshez a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete is csatlakozott. A kampány magyar nyelvű brossúrája az alábbi linken tekinthető meg. Terveink szerint 2018-ban több hazai programmal kapcsolódunk majd a kampányhoz.


MACIE10 - jubileumi konferencia

Fővédnök: Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár

2017. október 26., József Attila Színház, Budapest

További információért kérjük klikkeljen az alábbi linkre!


VÁLTOZÁS!

A július 6-ra meghirdetett közgyűlés helyszíne változott. Az új helyszín: Art Cinema + Cafe (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)


MEGHÍVÓ

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2017. július 6-án (csütörtökön) 17 órakor tartja közgyűlését az Akvárium Klubban (Budapest, Erzsébet tér), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:30.

A közgyűlés témái: beszámoló az EURO-CIU 2017-es konferenciáról, pénzügyi beszámoló elfogadása, CI biztosítás ismertetése és a MACIE 10 éves jubileumi konferenciája, mely ősszel kerül megrendezésre.

Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: info@macie.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Ismét van Cochlear CI beállítás a budapesti klinikán! Bővebb információ az alábbi mellékletben:


AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET (WHO) AKCIÓTERVE A SIKETSÉG ÉS A HALLÁSKÁROSODÁS VILÁGSZINTŰ MEGELŐZÉSÉRE

​Május 31-én tartotta közgyűlését az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, melyen maximális támogatását adta azon döntéshez, melynek értelmében kidolgoznak egy, a hallás egészségével foglalkozó akciótervet, és elismerik a halláskárosodás globális szintű megelőzésének és hatékony kezelésének fontosságát. További információ a letölthető dokumentumban olvasható.


Elkészült a 23 ország 31 szervezetét tömörítő EURO-CIU éves jelentése, mely az alábbi linket érhető el.

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2011-óta tagja az európai ernyő szervezetnek.


MAGYAR ALELNÖKÖT VÁLASZTOTT AZ EURO-CIU KÖZGYŰLÉSE HELSINKIBEN

Szombaton az éves közgyűléssel zárult az idei EURO-CIU konferencia és közgyűlés, melyet idén Helsinkiben rendeztek meg.
Az EURO-CIU az európai cochleáris implantáltak nemzeti egyesületeit (mint amilyen a MACIE) tömörítő európai ernyőszervezet, melynek 21 országból 31 tagszervezete van és mintegy 150.000 érintett érdekeit képviseli európai szinten. (A 2014-es konferencia és közgyűlés Budapesten került megrendezére a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületének szervezésében.) 

A szombati közgyűlés kiemelkedően fontos volt, mivel az EURO-CIU egyik alelnöke és titkára lemondott, mert nem tudták már vállalni a megbizatásukat, s helyettük újakat kellett választani a tagországok jelen lévő képviselőinek.

Nagy öröm a számunkra, hogy a közgyűlés egyhangúan megválasztotta alelnöknek Bonecz Ervint, (Egyesületünk elnökét), titkárnak pedig Beatrice Cusmai-t az olasz CI-s szervezet, az AGUAV munkatársát.


EURO-CIU Symposium and General Assembly, 2017. április 20-22. Helsinki


IDÉN IS ERZSÉBET TÁBOR!

2017. augusztus 13-18. Bővebb információ az alábbi letölthető dokumentumban:

A jelentkezéshez szükséges dokumentum az alábbi két linken érhető el:

Kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatokat az alábbi e-mail címre küldjék el: drnemethadri@gmail.com


Debreceni Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Napok - 2017. január 26–28.

A rendezvényen kiállítási standdal leszünk jelen, valamint január 27-én przentációnkkal gazdagítjuk a programot.


ROADSHOW - Szolnok, december 1.


XXVII. Országos Szülésznő - Védődnő - Gyermekápoló Konferencia

Semmelweis Egyetem, Budapest, november 24-25.

Az eseményen prezentációt tartununk az újszülött kori hallásszűrésről és a cochleáris implantációról.


MEGHÍVÓ

A Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete 2016. november 25-én (péntek) 17 órakor tartja közgyűlését az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán (1097 Budapest, Ecseri út 3.), melyre minden tagot és érdeklődőt tisztelettel meghívunk. Amennyiben a közgyűlés nem szavazatképes, akkor a közgyülés megismételt időpontja 17:30.

A közgyűlés témái: beszámoló az EURO-CIU konferenciáról, a road showról és haza szakmai konferenciákról, elnökségi tag megválasztása, jövő évi programtervezet és stratégia ismertetése.

Mivel a helyszín férőhelye korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot az alábbi e-mail címre jelezzék: titkarsag@macie.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


ROADSHOW - Szombathely, november 23.


ROADSHOW - Szolnok, november 10.


ROADSHOW - Tatabánya, október 25.


ROADSHOW - Szeged, október 21.


ROADSHOW - ​Debrecen, október 14.


FELHÍVÁS
Egyik elnökségi tagunk egyéb elfoglaltságai miatt lemond tisztségéről, s helyette keresünk olyan agilis, csapatmunkában együttműködni tudó tagot, aki az egyesület életét valamilyen formában előre tudja vinni. Rövid motivációs leveleket és a jelentkezést az info@macie.hu címre várjuk 2016. október 30.


Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 44. Kongresszusa
MFOE Audiológiai Szekciójának 53. Vándorgyűlése

Október 6-9. Szeged, Egyetemi Központ

Az eseményen kiállítása standdal leszünk jelen, valamint pénteken prezentációt tartunk az egyesület munkájáról és elért eredményeiről.


Leveraging the European Accessibility Act to promote change Conference

Június 22. Brüsszel – EESC (European Economic and Social Committee)


ROADSHOW - Békéscsaba, június 6.


CSALÁDI ÉS GYEREKNAP - június 4., Monor, Pincefalu


ROADSHOW - Veszprém, május 30.

A Magyar Védőnők Egyesülete által szervezett továbbképző roadshow következő állomása Veszprém. A nap folyamán prezentációt tartunk az újszülöttkori hallásszűrésről és bemutatjuk egyesületünket, céljainkat.


Házi Gyermekorvosok Konferenciája - Siófok, május 27-28-29., Hotel Azúr

Idén első alkalommal veszünk részt a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) éves nagy konferenciáján, melyre 550 gyermekorvos regisztrálta magát az ország minden részéből. Május 27-én elnökünk Bonecz Ervin prezentációt tart egyesületünk munkájáról, és többek között felhívja a figyelmet az újszülöttkori objektív hallásszűrésre és a január 1-től érvényben lévő új protokollra.  


ROADSHOW - Szekszárd, május 26.


ROADSHOW - Salgótarján, május 6.


ÚJ FORGALMAZÓJA VAN AZ ADVANCED BIONICS COCHLEÁRIS IMPLANTÁTUMOKNAK

Április 1-től az Audiorex Kft. az Advanced Bionics cochleáris implantátumainak hivatalos magyarországi képviselete és szervíze. Elérhetőség: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 15., Telefon: 06 30 339 6695, e-mail: varadi@audiorex.hu e-mail címen.


ROADSHOW - Kecskemét, április 29.


Protone Audio Kft. közleménye

Tájékoztatásul  értesítünk mindenkit, hogy 2016. áprilisától a svájci székhelyű  Advanced Bionics (AB) cochleáris implantátumok hazai képviseletét már nem a Protone Audio Kft. látja el. Az AB további szándékairól nincs információnk. Ígéretet kaptunk a páciensek, szakemberek és egyéb érintettek megfelelő tájékoztatásról. A folyamatban lévő javításokat, pótlásokat ellátjuk. Tisztelettel: Garai András, ügyvezető


INTERJÚ A KOSSUTH RÁDIÓBAN - április 20., 16:10-16:40

A cochleáris implantáció lesz a fő témája a Kossuth Rádió Közelről című műsorában. Interjúkat hallhatnak külföldi implantált gyerekek szüleivel, valamint felnőtt implantáltakkal, akik részt vettek a múlt heti EURO-CIU konferencián. A stúdióban Bonecz Ervin, egyesületünk elnöke válaszol majd a műsorvezető kérdéseire. A műsor az alábbi linken hallgatható meg: https://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2016-04-20


ROADSHOW - Zalaegerszeg, április 20.


EURO-CIU, április 15-16., Varese, Olaszország

Április 15-16-án került megrendezésre az idei EURO-CIU (Európai Cochleáris Implantáltak Uniója) konferencia és közgyűlés az olaszországi Vareseben, amely nem csak a rendezvénynek volt tökéletes helyszíne, hanem itt található az egyik kiemelkedő cochleáris implantációs centrum Olaszországban és Európában is. A rendezvényen számos tudományos és tapasztalati előadást hallhattunk a témában. A konferenciának komoly magyar vonatkozása is volt: Benyovszky Anita: Péterke hallani fog című mesekönyvének angol és német nyelvű verzióját Bonecz Ervin egyesületi elnök prezentálta a küldötteknek. A rendezvényen részt vett a közmédia (MTVA) egyik riportere/tudósítója is, aki számos interjút készített a konferencia részvevőivel, többek között Teresa Amat EURO-CIU elnökkel is. Az interjúk a Kossuth Rádión lesznek hallhatók különböző időpontokban.


ORSZÁGOS ROADSHOW

A Magyar Védőnők Egyesületével együttműködve márciusban egy nagyszabású országos roadshowra indulunk, melynek 20 állomása lesz az ország számos pontján. Az első állomás március 4-e, Debrecen.
A rendezvényeken az újszülöttkori hallásszűrést és cochleáris implantációt fogjuk népszerűsíteni és objektív tájékoztatást adni minden érdeklődőnek. A roadshowt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, együttműködő szakmai partnerünk pedig a brit Otodynamics hallásszűrő berendezések forgalmazója, az Andromed Medical Kft. A partnereknek ezúton is köszönjük a támogatást és az együttműködést! A roadshow eseményeiről folyamatosan hírt fogunk adni.

MACIE 

Magnet Bank

16200137-18528594

Adószám: 18262847-1-13 


Fórum 


Támogatók/Partnerek