HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
Példa alcím

RÓLUNK

Ön vagy gyermeke cochleáris implantátumot használ? Reméljük, hogy a készülék nagy segítséget nyújt Önnek vagy gyermekének a mindennapokban. De még ha jól is hall, talán vannak olyan dolgok, amelyekkel nem elégedett:

Sokat kell utaznia a készülékét beállító szakemberhez vagy a gyermekével foglalkozó gyógypedagógushoz?
Szeretné modernebbre cserélni régi készülékét?
Drágának találja a pótalkatrészeket és az elemeket?

2007-ig nem volt olyan országos szervezet, amely képviselte volna a cochleáris implantáltakat, pedig erre egyre nagyobb szükség van. Ezért alapítottuk meg a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületét, amely az első olyan civil kezdeményezés Magyarországon, ami kifejezetten a cochleáris implantáltakért jött létre. Gyártóktól függetlenül, a cochleáris implantáltak és jövőbeli implantáltak érdekeiért és az alábbi lefgontosabb céljaink megvalósításáért szállunk síkra.

Érdekvédelem

Az Egyesület együtt kíván működni azokkal a hazai és külföldi szervezetekkel, amelyek a hallássérültek és siketek érdekeiért szállnak síkra. Mindemellett különös hangsúllyal kívánja képviselni a cochleáris implantáltak érdekeit technikai, egészségügyi, jogi és szociális téren.Az Egyesület egyenlő módon kíván kezelni minden cochleáris implantáltat, függetlenül a készülék gyártójától és tipusától.

Információgyűjtés terjesztés

Az Egyesület hozzá kíván járulni a cochleáris implantálás ismertségének és elfogadottságának növeléséhez mind szakmai, mind társadalmi szinten. Az Egyesület nem fejt ki reklám vagy propagandatevékenységet egyetlen implantátumgyártó számára sem.

CI centrumokkal történő együttműködés

Az Egyesület célja, hogy együttműködjön az országban található 4 CI centrummal (Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen), hogy azok maximálisan kielégítsék a cochleáris implantáltak és implantálandók speciális igényeit. A CI centrumokban történik a hallássérülések minél korábbi életkorban való diagnosztizálása, korai fejlesztés,  műtét előtti tanácsadás, beszédprocesszorok beállítása és (re)habilitációs tevékenység, és egyéb, az implantátumhoz szorosan kapcsolódó szurdopedagógiai, szociális és technikai feladatok ellátása.


Dokumentumok 

Bírósági végzés

Alapszabály

Közgyűlések